Siirry suoraan sisältöön

Yxpila

2 hh, 2, kr, oma WC, oma suihku

Yxpila oli nelimastoinen puinen kuunari, joka rakenettiin vuosina 1919-1921 Matkustajakodin naapuritontin tuntumassa, Yxpila Rederin laivanrakennustyömaalla. Yxpila-kuunari jäi elämään ihmisten mieliin, sillä sitä pidettiin taianomaisena aluksena. Miehistö kertoi, että laiva ei totellut ohjausta vaan meni minne halusi. Kerran se ajoi karjalaitumelle Gotlannissa ja sota-aikana miinakenttien läpi vahingoittumatta.

Maaginen laiva sai usein merimiehet karkaamaan laivasta. Kerrotaan, että kerran koko miehistö hyppäsi mereen pelätessään oudosti käyttäytyvää alusta. Kööpenhaminassa miehistö piiloutui, eikä suostunut palaamaan alukseen.

Kuunari Yxpila liikennöi pääasiassa Itämeren ja Pohjanmeren satamiin, ja se kuljetti pääasiassa puutavaralasteja Englantiin, Tanskaan ja Saksaan. Se oli vähällä tuhoutua hirmumyrskyssä Biskajanlahdella tammikuussa 1925, kun se oli pikilastissa matkalla Liverpoolista Cadiziin.

Yxpilan takila vaurioitui 1948 Itämerellä, minkä jälkeen se oli riisuttuna Ruissalon selällä. Yxpila makasi vielä 1970-luvulla Paraisilla hylkynä Stormalön merivartioaseman rannassa. Enää siitä on jäljellä muistot ja Ykspihlajan merimiesten värikkäät kertomukset.

Yxpila-huone on kunnianosoitus paikalliselle laivanrakennushistorialle.

Hinta: 100 €/yö

Varaa huone

Merkitse kalenteriin kaikki päivät, mukaan lukien tulo- ja lähtöpäivä. Voit myös merkitä vain tulopäivän, mikäli kyse yhden yön vierailusta.

Vapaa  Vahvistamaton varaus  Varattu

Kalenteri latautuu…

Etunimi*:

Sukunimi*:

Sähköposti*:

Puhelin:

Muut tiedot: