Siirry suoraan sisältöön

Suurteollisuus-sviitti

3-4 hh, 2. kr, oma WC, oma suihku

Ykspihlajan naapurustossa, noin kahden kilometrin päässä Matkustajakodista sijaitsee suurteollisuusalue, joka on elänyt ja kasvanut ripirinnan kylän kanssa jo vuodesta 1945. Tuolloin alueella sijainnut kaupungin herrasväen huvila-alue purettiin pikkuhiljaa pois teollisuuden tieltä, kun Rikkihappo nousi ensimmäisenä tehtaana alueelle. Sittemmin alueelle nousi myös Outokummun tehdas.

Tänä päivänä Kokkola Industrial Park (KIP) on Poh­jois-Eu­roo­pan suu­rin epä­or­gaa­ni­sen ke­mian­teol­li­suu­den keskittymä, jossa toi­mii usei­ta ke­mian- ja me­tal­lien­ja­los­tus­teol­li­suu­den huip­pu­yri­tyk­siä. Alu­eel­la toimii noin 70 yritystä, jotka työllistävät suoraan noin 2 300 hen­ki­löä. Vuonna 2023 alue on saamassa runsaasti lisää toimintaa, kun akkumateriaaliteollisuutta sijoittuu alueelle.

Ykspihlajassa on eletty rinnan teollisuuden kanssa jo kauan, mutta aika ajoin asukkaiden ja teollisuuden edut menevät ristiin. Asukkaille tärkeää on se, että asutus säilyy mahdollisimman puhtaassa ja meluttomassa ympäristössä ja historiallisella Ykspihlajan vanhalla asutuksella on sijansa, eikä teollisuus laajene nykyistä laajemmalle asutuksen suuntaan.

Suurteollisuussviitti on kunnianosoitus sille työlle, mitä Ykspihlajaan asettunut väki on tehtaissa tehnyt jo kohta sadan vuoden ajan.

Hinta: 120 €/yö

Varaa huone

Merkitse kalenteriin kaikki päivät, mukaan lukien tulo- ja lähtöpäivä. Voit myös merkitä vain tulopäivän, mikäli kyse yhden yön vierailusta.

Vapaa  Vahvistamaton varaus  Varattu

Kalenteri latautuu…

Etunimi*:

Sukunimi*:

Sähköposti*:

Puhelin:

Muut tiedot: