Siirry suoraan sisältöön

Näyttämö

2 hh, 2. kr, oma WC, oma suihku

Ykspihlajassa on elänyt jo runsaan sadan vuoden ajan vahva teatteriharrastus. Ykspihlajan Työväen Näyttämö eli YTN on perustettu jo vuonna 1907. Se on yksi maamme pitkäikäisimmistä harrastajateattereista, jonka toiminta ei ole koskaan hiipunut.

Ykspihlajan Työväen Näyttämö tuli jo 1960-luvulla tunnetuksi suurista, musiikkipitoisista yhteiskunnallisista teoksista, joissa oli mukana valtava joukko harrastajia: muusikoita, näyttelijöitä ja tanssijoita. Näistä elämään ovat jääneet Lapualaisooppera, Työmies Rantasen perhe ja Mustalaisoperetti, joka oli erityisesti romaniväestön suosikki. Osoittelevien yhteiskunnallisten tekstien aika on jäänyt jo historiaan, mutta YTN pyrkii yhä etsimään vähäväkisen ihmisen näkökulmaa ja muistamaan omat lähtökohtansa.

Ykspihlajassa on toiminut musiikkiteatterin saralla myös Ykspihlajan Musiikkiyhdistys ry. Tänä päivänä Ykspihlajan Kesäteatteri on suosittu vetävistä Yxpila-sarjan näytelmistään, joista tuoreimmat Yxpila-Hammerfest, Yxpila – Lost Vegas ja Yxpila – Pursuit ovat olleet varsinaisia yleisömagneetteja. Aiemmin Yxpila-sarjassa on nähty muun muassa Yxpila-Copenhagen, Yxpila-Vladivostok, Yxpila-New York, Yxpila-Buenos Aires ja Yxpila-Pelso, jotka käsittelevät paikkakunnan historiaa, siirtolaisuutta, venäläisten vankileirejä ja merimiesten historiaa.

Hinta: 100 €/yö

Varaa huone

Merkitse kalenteriin kaikki päivät, mukaan lukien tulo- ja lähtöpäivä. Voit myös merkitä vain tulopäivän, mikäli kyse yhden yön vierailusta.

Vapaa  Vahvistamaton varaus  Varattu

Kalenteri latautuu…

Etunimi*:

Sukunimi*:

Sähköposti*:

Puhelin:

Muut tiedot: